Pinspiration for Book Nooks!

Altijd als ik tijd vrij maak om een boek te lezen, heb ik zin om mezelf op te krullen op een grote bank of stoel. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je leesuurtjes zo relaxt mogelijk door te brengen. Wat dacht je van een boomhut? Of een luxe hangbank in de tuin? Ik heb de mooiste book nooks voor je opgezocht en op een rijtje gezet!

BN1
Een torenkamer, een stoel en zon! (Bron.)

Er is natuurlijk niets mis met een beetje boekenkast en een degelijke stoel. Hoewel ik dan misschien wel voor een iets comfortabelere stoel zou gaan, dan deze hierboven. Het uitzicht mag dan weer wel blijven …

BN6
Een boekenkast kan natuurlijk niet ontbreken … (bron).

Een boekenkast straalt rust uit, dus die moet zeker aanwezig zijn in de ideale book nook. Het liefst een grote, imposante bibliotheek stellage met een laddertje. Wel oppassen als je bovenaan moet wezen …

BN4
Relaxte stoel (bron).

Als je niet voor een krukje of krakkemikkige houten stoel wilt gaan, is er gelukkig ook nog keus te over wat betreft ander meubilair. Ik hou wel van die klassieke, Engelse stoelen. Beetje statig, maar dan heb je wel een anderhalf-zits!

BN5
Knapperig haardvuur erbij … (bron).

Voor ‘s avonds een lekker haardvuur erbij … (en chocomel/thee, marshmallows op een stokje, kaarsen en een appel uit de oven natuurlijk!)

BN3
Een vensterbank-bank! (Bron).

Maar er zijn talloze andere vernuftige constructies om jouw leesuurtjes tot heerlijk ontspannen momenten te maken! Wat dacht je van een heerlijke zithoek in je vensterbank? Inclusief zachte kussens, een handig lampje en een paar bescheiden boekenplankjes.

BN7
Schattiger wordt het niet! (Bron).

Of een bankje, speciaal bedoeld voor boekenwurmen …

BN12
Letterlijk een beetje wegdromen … (bron).

Of tover je bank om tot een half bed. Ik val meestal in slaap halverwege een boek (en dat ligt meestal niet aan de kwaliteit van het verhaal), dus dat zou nog niet eens zo’n heel gek idee zijn …

BN9
Hoezo boekenwurm? Waar? (Bron).

Tegen een dergelijke persoonlijke bibliotheek zou ik trouwens ook geen nee zeggen. Best een leuk stekje.

Foto's Internet-013
De ultieme luxe! (Bron en bron).

Tijd hebben (en nemen) voor een bad heb ik altijd als ultieme luxe gezien. Dus wat kan er fijner zijn dan een boek lezen terwijl je lekker ronddobbert, ‘t liefst met een beetje uitzicht erbij? (Zonder natuurlijk opdringerige pottenkijkers, dat spreekt voor zich.)

BN19
Genieten van het uitzicht! (Bron).

Buiten lezen heeft toch altijd iets romantisch. En met deze chique versie van de schommelstoel komt het met het ontspannen wel goed!

Hangbed (1)
Schommelen voor gevorderden (bron).

Of je pakt het natuurlijk iets groter aan met dit heerlijke bed in de lucht!

Zithoek (1)
Lichtjes aan, kussens gereed en klaar is je leesnestje! (Bron).

Je kan natuurlijk een mooie film kijken in deze überrelaxte ligbedden. Maar heb je geen zin in bewegend beeld, dan fungeren deze zachte bedjes natuurlijk ook uitstekend als leeshoekje.

Hut (2)
Terug naar je kindertijd! (Bron).

Maar een van de gaafste plekken om te genieten van je favoriete boek, is toch wel deze geweldige ‘boomhut’. Of huis, want zeg nou zelf: dit is toch geen simpele hut meer?

Inspiratie gekregen? Kijk je (schoon)broer/vader/oom/vriend/man met twee rechter handen dan nog maar eens lief aan. Misschien ontspruit er dan ook wel bij jou thuis een fijne vensterbank-bank, een schommelbed of een boomhuis!


 Waar lees jij het liefste?


IMG_3070

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s